תחושת "קליקים" שהפכו לטיקים ממכרים

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

26/03/2019 | 15:24 | מאת: שמעון

שלום, מזה כמה חודשים כשאני מסובב את הראש שמאלה וימינה ומחזיר למצב רגיל אני חש סוג של "קליק" בצידי הגרוגרת. כשאני מסובב את הראש ימינה ומחזיר אז אני מרגיש את זה בין הגרוגרת לגיד הראשי השמאלי וכשאני מסובב את הראש שמאלה אז אני מרגיש את אותו הדבר בין הגרוגרת והגיד הראשי הימני. זה לא כואב כלל, אך זה נהפך לרמה של טיקים שאני מרגיש צורך לסובב את הראש ולעשות את הקליק הזה כדי לחוש הקלה, אך ההקלה היא לזמן קצר מאוד ואני מבלה את רוב שעות היום ככה. במידה ואני מתנגד לצורך של הטיק אז אני מרגיש אי נוחות צמוד ומתחת לגרוגרת (האיזור בערך שמורגש הקליק). ניסיתי לבלוע מים ולראות אם יש בליטות חריגות בגרון שלא היו לי בעבר או א-סימטריות, אל לא נראה דבר חריג. גם ניסיתי לגעת קצת לעומק להרגיש אם יש בליטות וגם לא הרגשתי דבר. יש לציין כשאני מבצע את הפעולות סיבוב של הראש כשהראש שלי מורם אין את הקליק הזה. האם יכול להיות שמשהו "יצא ממקומו" ועכשיו זה משתפשף עם הגידים? לפי התיאור מה האבחונים האפשריים לתופעה?

שלום רב, לא מכיר את התופעה. יש לפנות לבדיקת אאג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר