אני מפחדת

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

10/02/2008 | 13:30 | מאת: מודאגת

שלום רב, אני בת 27 ולפני כשנתיים עשיתי הפלה ביוזמתי. מאז נהפכו חיי ואין לי מושג אם יש קשר בין הדברים. יש לי מין תחושת סחרחורת - אבל לא שהכל מסתובב סביבי אלא תחושת אי יציבות וראש כבד. זה מאוד מעיק ומפחיד אותי. הבדיקות דם תקינות. הייתי אצל נוירולוגית שבדקה אותי מספר פעמים ואמרה שהכל תקין ובסוף שלחה אותי לבדיקת eeg שיצאה תקינה, ואמרה שלדעתה זה מילחץ ומתח. הייתי אצל א.א.ג ששלח אותי לבדיקת שמיעה - יצאה ירידה קלהבאוזן שמאל (לטענתה לא משמעותית) עכשיו יש לי תור למרפאת סחרחורת. רופא עיניים בדק אותי- הכל תקין. יש לציין שתחושות אלה יכולות להעלם לתקופה ופתאום לחזור. אני סובלת מכאבים בחוליות בגב העליון ובצוואר , רופא משפחה וא.א.ג אמרו שיכול מאוד שהסחרחורות מזה מזה. אני חייבת לציין שאני סובלת מחרדות שמתבטאות בעיק מפחד מבדיקות ומתוצאותיהם. יש לי פחד שיש לי גידול במוח ... האם אילו התסמינים? עזרו לי תודה

10/02/2008 | 15:52 | מאת: ד"ר עדי בירון

בואי נתחיל מהסוף: רוב הסיכויים הם שאין לך גידול במח. אמנם המומחה אותו צריך לשאול בקשר לגידולי מח הוא הנוירולוג, אך לפי מה שאת מתארת, כבר היית אצלו, נבדקת ולא היו ממצאים המכוונים לכיוון זה. יתרה מזו, רישום גלי המח (EEG) היה תקין. הביאי בחשבון שגידול אינו בא והולך, אלא בא ונשאר, כך שהתקופות נטולות הסחרחורת אינן אפייניות לגידול. אני מניח שבמרפאת הסחרחורת יבדקו שוב ואולי ישלחו לבדיקת ENG שבודקת את מערכת שיווי המשקל ויכולה לכוון למקור אוזני (מהאוזן הפנימית) לתלונותיך. עצתי לך: צאי מהלחץ, התיחסי לעצמך כאל בריאה. השלימי את הבדיקות אך ללא לחץ. הוא לא תורם, וכפי שאת בוודאי חשה, גם די מעיק.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר