גידול בשם פראגנגליומה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

09/12/2018 | 12:24 | מאת: עליזה

אובחן אצלי גוש בצוואר בצד שמאל של פראגנגליומה. מבקשת מידע על הגידול:כיצד הוא נוצר?האם אחרי כריתה הוא יכול להופיע שוב?תודה מראש על מענה

שלום רב, הגידול הינו ממקור של מערכת תאים שעוטפת את כלי הדם הגדולים. בד"F מצוייה בפיצול של העורק הראשי של הצוואר. נדיר שמופיע שוב אחרי כריתה. נדירה השתנות ממאירה שלו. הניתוח הינו מאתגר וחייב להתבצע ע"י מומחה בעל נסיון. לפני הניתוח מומלץ MRI לאבחנה מדוייקת ובהמשך לאנגיוגרפיה וסתימת כלי הדם המספקים את הגידגול לפני הניתוח כדי להפחית דימום למינימום. בהמשך לניתוח שצריך להתבצע בדקדקנות וסבלנות רבה. יש לציין שבגיל מבוגר ולגידולים קטנים ניתן לבחור במעקב בלבד לשלול גדילה של הגידולים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר