US צוואר לפעוט בן שנתיים

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

13/11/2018 | 08:35 | מאת: אנה711

שלום, בתחילת אוקטובר לבני הייתה מחלת חום (ויראלי). כשבוע לאחר מכן הבחנתי בבלואה מוגדלת מתחת לאוזן ימין. אחרי שהבלוטה לא נעלמה במשך שבועיים הלכנו לרופא ילדים.הרופא שלח אותנו לצילום חשזה, ספירת דם ואולטרסאונד. צילום חזה ובדיקות דם יצאו תקינים לחלוטין ובני מרגיש מצוין ומתנהג כרגיל.שלשום עשינו את האולטרסאונד (חודש אחרי שהבחנתי בבלוטות) ולהלן התוצאות: בדיקת רקמות רכות צוואר לאורך הצוואר קידמית ואחורית לשריר SCM הודגמו מספר בלוטות לימפה בגדלים שונים: מימין עד גודל 17 * 6 מ"מ, ומשמאל עד גודל 20 * 8 מ"מ עם קורטקס מעובה. אני בהיסטריה כי אני מבינה שקורטקס מעובה זה לא ממצא תקין. האם יכול להיות שהבלוטות תגובתיות? תודה

שלו רב, נשמע תגובתי. ממליץ לפנות לרופא הילדים. לא נשמע לי מלחיץ. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר