ממצא מוזר בצוואר צד שמאל

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

12/09/2018 | 17:23 | מאת: מיכאל

שלום ד"ר , אני בן 32 בדרך כלל בריא , מצאתי לעצמי בצוואר נפיחות קטנה וקצת אי נוחות ואולי כאב .פניתי לרופא עור , הוא טען שכנירא זו היא בלוטת לימפא ושלח אותי לעשות אולטראסאונד אך באולטראסאונד גולו שזו היא ממצא לא ברור בפינוח כתוב כך:בבדיקה לאספקט קדמי לטרלי בחלק מדיאלי של הצוואר השמאלי הודגם ממצא היפואקוגני ולא הומוגני עם מרקם בלתי אחיד,גבולות לובולריים, לא ווסקולרי,בגודל כ 2X0.2 ס"מ.דרוש להמשיך בירור על ידי רופה אורטופד. אך אורטופד אמר לי שצריך לראות אותי אף אוזן גרון ונתן לעשות MRI (עדיין לא בוצע ).עכשיו נשאלת השאלה האם יש צורך לדאגה ?כי לאחר האולטראסאונד אני מאוד מודאג!

שלום רב, בשלב ראשון הייתי ממליץ על US עם אופציה לניקור של הממצא תחת מחט עדינה לביופסיה. הפעולה קצרה ונותנת תשובות במקום. MRI אולי לא יהיה צורך לאחר בדיקה זו. מומלץ לביצוע במקום איכותי עם ציטולוג שנמצא במקום ורואה באותו רגע את התאים. ניתן לבצע ע"י מיטב הרופאים במרפאתינו בא.ר.ם. שברסותא רמת החיל שם גם התשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). ישנם הסדרים עם קופ"ח וביטוחים פרטיים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464 http://www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר