בדיקה על קולית של בלוטת המגן והצוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

18/02/2018 | 19:39 | מאת: הילה

שלום ד"ר, לאחרונה עבר בני בן השנתיים וחצי בדיקת אולטרסאונד בעקבות נפיחות בלוטות הלימפה בצוואר. בפיענוח הבדיקה נצפו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר הימני בחלק העליון של השרשרת הג'וגולרית עד כ 0.9×2.5 ס"מ, שאר הבלוטות קטנות יותר. בצוואר השמאלי בלוטת לימפה מוגדלת ביותר בחלק העליון של המשולש הקדמי כ 0.8×2.1 ס"מ, מראה סונוגרפי תגובתי. נצפו בלוטות לימפה עם סימני התנזלות. בלוטת המגן לא מוגדלת, מרקם אחיד. ולסיכום: לימפאדנופתיה בצוואר דו-צדדי. בלוטות לימפה תגובתיות. לשאלתי, היות ואני לא מבינה כלל את הפיענוח, במה מדובר והאם ישנה סיבה לדאגה? בנוסף, אשמח לדעת האם קיים טיפול למצב זה והאם חולף או צורך התערבות רפואית כלשהי. בתודה מראש הילה

שלום רב, נשמע שהבלוטות תקינות במראה ולכן לא מחיבות בירור, במיוחד לאור העובדה שממצאים אלו שכיחים מאוד בילדים. ניתן לבצע US איכותי של הצוואר במקרפאתינו ע"י מיטב הרופאים ובמידה והבלוטות לא נראות חשודות- להסתפק במעקב בלבד. בהנחה והבלוטות לא גדלות עם הזמן- פשוט לשכוח מזה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר