נפיחות תת ליסתית, נודול קטן באונה ימינית

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

24/12/2017 | 11:13 | מאת: ורד

שלום ד"ר אבי היקר עקב נפיחות תת ליסתית מצד ימין הופניצי לבדיקת אולטראסאונד. תוצאות הבדיקה: בלוטת התריס אינה מוגדלת, בעלת מבנה אחיד. זרימת הדם בבלוטת התריס אינה מוגברת. באונה הימנית, קוטב עליון הודגם נגע תת- הדי, מוגדר בגודל של 3 מ"מ. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדים. בלוטות רוק תת לסתיות אינן נפיחות בעלות מרקם אחיד. לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות באזור תת ליסתי. בסיכום: נודול קטן יחיד באונה הימנית של התירואיד. לא הודגמה לימפהדנופתיה צווארית. שאלתי היא: מה פירוש נגע תת הדי? נודול? והאם עליי לערוך להערכתך בדיקת נוסופות? המון תודה ורד

שלושם רב, הממצא הינו מינימלי ואינו מחייב בירור נוסף. ממליץ מעקב אנדוקרינולוג וביצוע US איצ לשנה למעקב. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר