אולטרסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

14/08/2017 | 09:33 | מאת: מיטל

בני בן 13 הופנה לאולטרסאונד לאחר קבלת מכה בצוואר במישוש מרגישים גולה קטנה. תוצאות הבדיקה:us צוואר רקמות רכות. הבדיקה מכוונת לממצא הנמוש בקו האמצע. הודגמה בלוטת לימפה בגודל 12.0*3.0 מ"מ במראה סונוגרפי שמור עם מרכז שומני ברור ללא היפרמיה משמעותית. הודגמו בלוטות לימפה בולטות בעל התחנות בגודל מקסימלי עד כ 25.0*8.0 מ"מ בצד שמאל ועד כ 26.0*9.0 מ"מ בצד ימין, כל הבלוטות במראה סונוגרפי שמורעם מרכז שומני ברור ללא היפרמיה משמעותית. הודגמו איים לימפתיים בבלוטת פרוטיס דו צדדי בגודל מקסימלי11.0*7.0 ממ. האם התוצאות תקינות? האם צריל לעשות ברור נוסף? אודה לתשובתך.

שלום רב, לפי התאור נשמע שהבדיקה תקינה. ניתן לחזור על US איכותי יותר לוידוא (במרפאת ארם 037645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר