בלוטות לימפה נפוחות בראש ומאחורי האוזן

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

20/06/2017 | 19:32 | מאת: חיה

שלום, אני מקווה שהשאלה לפורום הנכון - ביתי בת 1.3 חודשים. בגיל חצי שנה מיששתי שתי בלוטות לימפה מאחורי אוזן שמאל. הרופא משפחה אמר שהן למעקב בלבד. מאז הבלוטות עדיין קיימות וניתנות למישוש, אני לא חושבת שהן גדלו (אבל לא בטוחה). לפני כחודש מיששתי שתי בלוטות נוספות מאחורי הראש מעל העורף, שתיהן כחצי ס״מ והן סימטריות זו לזו. אני רוצה לציין שבכל חודשי החורף ביתי היתה עם שיעול, צינון, ליחה ואף באפריל האחרון עם אדנו וירוס שהוביל לקשיי נשימה ואשפוז של שבוע (מטופלת מאז עם סטרואידים במשאף). א. האם יש קשר בין הצינון המתמשך לבלוטות הללו, ולעצם העובדה שהנפיחות לא ירדה ? ב. האם הסיבות לנפיחות הבלוטות ליד האוזן קשורות לסיבות לפיחות הבלוטות מאחורי הראש? ג. מה יכולות להיות הסיבות לכ״א מהנ״ל ? ד. בדיקת דם (סבפירה) היתה תקינה (ממאי השנה). האם יכול להיות קשר לגידול כלשהו ? ֿ ה. האם יש צורך בברור נוסף ? אודה על תשובתכם

שלום רב, בלוטות לימפה עורפיות מוגדלות שכיחות מאוד ובד"כ אינן מדאיגות. בד"כ לא קשור לצינון אלא יותר לקרקפת (פעצים וכו או סתם כך ללא סיבה ברורה). ממליץ לבצע US ואם הבלוטות בעלות מראה תקין- מעקב בלבד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר