האם בלוטות הרוק התת לסתיות ניתנות למישוש?

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

17/06/2017 | 21:11 | מאת: עדי

שלום רב. באופן אקראי גיליתי כי, כאשר אני מרכינה את הסנטר מעט מטה, מיששתי שתי בלוטות תת לסתיות משני צידי הסנטר בערך באותו הגודל (לא קטנות), זזות ולא רגישות. הבנתי כי מדובר בבלוטות רוק תת לסתיות. כשהראש ישר, לא ניתן למשש אותן. רציתי לדעת האם זו וריאציה של הנורמה, או שגם בהרכנת הסנטר לא הייתי אמורה לחוש בהן כלל?

שלום רב, ניתן לעיתים למשש בלוטות תת ליסתיות. במיוחד במבוגרים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר