גידול שפירי בקצה הענבל

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

19/05/2017 | 14:12 | מאת: ע

היי אני בת 19 ולפני כחצי שנה בערך גילו לי גידול שפירי בקצה הענבל. הרופא תיאר את הגידול כיבלת וקבע לי ניתוח להסרתו. נאמר לי שההדבקה ביא בדר"כ באמצעות יחסי מין, אבל לא עשיתי יחסי מין מסוג כלשהו. רציתי לדעת באילו דרכים ניתן להידבק עוד בפפילומה? והאם אני יכולה להדביק מישהו באמצעות זה שהוא שותה מהבקבוק מים שלי או באמצעות נשיקה לדוגמה?

שלום רב, פפילומה של העינבל הינה שכיחה ביותר ולא קשורה תמיד ליחסי מין. לא מדבקת באופן משמעותי. אין דחיפות להסירה אך מומלץ להסירה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר