אולטרסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

10/05/2017 | 20:28 | מאת: מיטל

תוצאות אולטרסאונד, באונה שמאלית הודגם תהליך היפואקוגני בקוטר 8 מלימטר, אינו ווסקולרי עם הסתיידות בתוכו, כל השאר נמצא תקין. מה זה אומר, האם מסוכן? האם מצריך ברור מעמיק יותר? תודה.

שלום רב, בד"כ גושים מתחת ל 1 סמ אינם מצריכים ניקור. גוש היפואקואי עם הסתיידויות ייתכן וכן יחייב ניקור לביופסיה אך בכל מקרה זהו ממצא שניתן בקלות רבה לטפל בו. ממליץ להגיע ראשית למקום בו יבוצע US איכותי של התירואיד והצוואר. ואז במקום לשקול הצורך בביופסיה. ממליץ על היחידה לניקור תחת US בארם- אסותא (03-7645464) שם הרופאים מנוסים בניקורים אלו והפתולוגיה הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר