ניתוח תוצאות מעבדת שינה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/07/2013 | 15:56 | מאת: ענת

שלום לך ד"ר, בתי בת שנתיים ושבעה חודשים וסובלת מאוד בשנה האחרונה מדלקות אוזניים. בבדיקה ע"י רופא א.א.ג הומלץ על ניתוח כפתורים ונשלחנו למעבדת שינה על מנת לבדוק האם באותו ניתוח יש מקום לשקול להסיר גם את השקד השלישי. בתוצאות המעבדה נרשם כי הבדיקה ארכה 7 שעות ו-33 דקות במהלכן נצפו 3 הפסקות נשימה מלאות ו-2 חלקיות בצפיפות של 1 אירועים לשעה. נרשמו 9 ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מתחת ל-90% מרמה בסיסית של 98% עד למינימום של 89%. אחוז הזמן בו ריווי החמצן מתחת ל-90% 0%.בוידאו נצפה מאמץ נשימתי ונחירות לפרקים. בסיכום וההמלצות הנובעים ממצאים אלה נרשם: בבדיקה לא נמצאה הפרעת נשימה חסימתית משמעותית בשינה. שאלתי היא האם ממצאים אלה אכן אינם מעידים על איזושהי בעיית נשימה בשינה? האם צפוי כי לכל נבדק מן השורה תהיינה הפסקות נשימה במהלך השינה וחומרת המצב נקבעת בעצם על פי כמותן? האם על סמך ממצאים כאלה אכן אין מקום לטפל בשקד השלישי בניתוח משום שניכר כי אינו מפריע לנשימתה של בתי? לתשובתך אודה מאוד!

שלום ענת תוצאות מעבדת השינה סבירות יחסית ואינם מראות על דום נשימה בשינה. מצד שני מעבדת השינה נוטה להערכת חסר כוון שהשינה אינה טבעית במעבדה. אם איכות השינה ביומיום אינה טובה י שתנועה מרובה, נחירות ויקיצות ניתוח יכול לעזור מאד ורצוי. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים