טיפול באבמיס לתינוקת נוחרת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/07/2013 | 23:11 | מאת: קארין

שלום, בתי בת שנה וחודשיים. נוחרת מאז ומעולם וגם כשהיא ערה ניתן לשמוע נשימה כבדה ולפעמים מעין חרחורים. היינו במעבדת שינה ובסיכום נכתב כי "נצפו כל שלבי השינה. 14 יקיצות לשעה. יעילות השינה - 99%. ריווי חמצן ממוצע 99%. נצפו 4 אירועים חסימתיים ו- 3 אפנאות מרכזיות אשר לוו בירידה בריווי ההמוגלובין בחמצן עד 88%. אינדקס אפנאה/היפופנאה = 1.0. ערכי EtCO2 היו תקינים רוב זמן הבדיקה. לסיכום - בגבול התקין". עשינו בדיקת FO. הרופא כתב: "שקדים 4+. בשתי אוזניים O MEE, בלט תופית ימין. אנדוסקפיה - שקד שלישי גדול". הרופא שעשה את הבדיקה נתן לנו תרסיס אבמיס למשך חודש. קראתי באינטרנט על התרסיס וכתוב שזה לטיפול בנזלת אלרגית. שאלתי היא - מה הקשר לשקד שלישי גדול והאם הטיפול אכן יכול לעזור? אציין שבתי אינה מצוננת כרונית (בחורף היתה מצוננת לא מעט, אבל נראה לי שזאת לא אלרגיה אלא תוצאה של זחילה על הרצפה הקרה). האם יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות או המלצה על טיפול אחר שכדאי לבחון? תודה, קארין

שלום קארין האבמיס אכן נועד לנזלת אלרגית אך יש לו יעילות מסוימת להקטנת גודש אפי ואולי אף גודלו של השקד השלישי. יכול לעזור, צריך להשתמש לפחות חודש בכדי להסיק מסקנות על תועלת. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים