זיהום סטפולוקלי תינוקת בת 4 חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/06/2013 | 13:37 | מאת: יעל

שלום רב, רציתי להתייעץ לגבי זיהום שיש לביתי התינוקת.היא סבלה מזיהום החל מגיל שבועיים שהתבטא בגלדים יבשים באף . תוצאות מעבדה הראו זיהום מסוג staph. aureus , רגיש לאנטיביוטיקה . בעבר קיבלה טיפול של 10 ימים בטיפות dethamycin ומשחת אפלומצין. פתר את הבעיה אך הזיהום חזר כעבור שבועיים וחצי. עכשיו קיבלה טיפול באנטיביוטיקה רספרים 3.5 cc פעמיים ביום לשבוע ולאחר מכן 3.5 cc חד יומי למשך חודשיים. רציתי לשאול עד כמה החיידק אלים ועלול לחזור בשנית על אף הטיפול , האם הטיפול הממושך לא יכול לגרום לעמידות החיידק ? האם עלי לבקש שיבוצעו בדיקות מעמיקות יותר כדי לאמוד את חומרתו של החיידק? בתודה מראש, יעל

שלום יעל זה חיידק שנמצא באופן טבעי על פני העור ובכניסה לאף של כולנו ולרוב אינו גורם לשום תופעה זיהומית. זה שהגלדים נמצאים באף לא אומר שזה זיהום שנגרם ע"י STAPH. אולי יש מקום לטיפול ע"י מי מלח לאף להקלה על הגלדים . בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

30/06/2013 | 19:45 | מאת: יעל

כאמור , יש תוצאות בדיקת מעבדה המעידות על הימצאות הזיהום מסוג staph arueus. האם עלינו לבקש בדיקות מעמיקות ויסודיות יותר?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים