דלקות אוזניים חוזרות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/05/2013 | 19:23 | מאת: רותם

שלום, בני בן שנה ו 9 חודש. נכנס למעון בגיל שנה ומאז כמעט כל שני וחמישי ( בלי הגזמה) סובל מדלקות אוזניים, פעם ימין פעם שמאל ולעיתים בשני האוזניים. מוקסיפן, אוגמנטין, טיפות, רספרים - כלום לא מונע את חזרת הדלקת. גם טופל במשך חודש בפניסטל לייבוש הנוזל ושוב חזר. אני יודעת שיש שיטות טבעיות וכדומה, ושמעתי על אירוסן ומכשיר איירפופ - אך איני בקיאה בנושאים אלו ולא יודעת האם יעזור. 1.רציתי לדעת מה השלב הבא ברפואה הקוניבנציונלית למצב כזה ? ידוע לי שיש ניתוח כפתורים האם מומלץ ? 2.בנוסף עד כמה דלקות כאלו יכולות / עלולות להשפיע על דיבור ושמיעה? אשמח לקבל תשובה בהתאם בברכה רותם

שלום רותם 1. ניתוח כפתורים יכול בהחלט להוריד את כמות דלקות האוזניים והוא יהיה האופציה המועדפת בשלב זה. רצוי בכל זאת להמתין מעט כוון שבקיץ בד"כ כמות הדלקות יורדת. ניתן גם לנסות טיפול אנטיביוטי מונע במוקסיפן או רספרים. אך אחד מהפתרונות מושלם 2. בהחלט יכולות למרות שבד"כ אין השפעה ארוכת טווח וכאשר האוזן מתאווררת ומחילימה השמיעה חוזרת להיות נורמלית בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים