חייבים ניתוח?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/05/2013 | 19:43 | מאת: לי

בני עוד חודש בן 3, עשיתי לו בדיקת מעבדת שינה, היום קיבלתי את התשובות ואני ממש ממש לחוצה. האם חייבים ניתוח שקדים? האם כדאי לחזור על בדיקת השינה? האם יש אפשרות שזה יסתדר ללא ניתוח?זה דום נשימה או הפרעת שינה? תשובות הבדיקה: משך שינה 8 שעות 49 דקות, נרשמו 132 התעוררויות שמשכן קצר מ-15 שניות, 26 התעוררויות שמשכן ארוך מ-15 שניות, יעלות שינה 88%. אובחנו 132 הפסקות נשימה חלקיות AHI 15. נרשמו 101 ירידות ברמת ריווי החמצן בדם בצפיפות של 11.4 לשעה מרמה בסיסית של 98% עד למינימום של 85%. הערות: תעודת נשימה ריתמית סינכרונית לאורך ליל הבדיקה כמעט ללא אירועים של נשימה פאראדוקסלית(היכולה להעיד על מאמץ נשימתי).צפיפות יקיצות (הקצרות מ15 שניות) של 15 לשעה הינה מעבר לתחום הנורמה לגיל. נצפו 20 אפניאות מרכזיות בצפיפות 2.3 לשעה 16 מהן לוו בירידה ברמת ריווי החמצן בדם. האפנאיות המרכזיות התבטאו כבודדות או בזוגות ללא רצפים ארוכים יותר. סיכום ביקור: בבדיקה מדגמית של קלטת הווידאו נשימה רועשת\נחירה בחלקים רבים מהלילה , בולט יותר כאשר שוכב על הגב.הנחירות לוו באירועים של הפרעות נשימה, ירידות סטורציה ושינוי תנוחה. הפרעות הנשימה התבטאו ברצפים חוזרים בני עד 8 הפרעות לרצף.בבדיקת הפוליסומנוגרפיה ארכיטקטורת השינה תקינה, לא אובחנו תנויות רגליים פתולוגיות.נצפו במרוצת הלילה סך 132 הפרעות נשימה לא מרכזיות בצפיפות 15 לשעה , 101 מהן לוו בירידה ברמת חמצון. תודה לך.

שלום לי לא חייבים לעשות ניתו אך הוא בהחלט מאד רצוי במצב המתואר. לילד דום נשימה משמעותי והוא יהנה מאד מתוצאות הניתוח. אין טעם לעשות עוד מעבדת שינה מה זה בדיוק ישרת . סבחיר להניח שבעית דום הנשימה תשתפר בעתיד אך זה יכול לקחת 2-5 שנים ובינתיים יש הפרעה לאיכות החיים סבל ופגיעה ארוכת טווח כך שאין כל טעם להמתין בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 077-2180024/5 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים