ניתוח כפתורים ואולי שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/04/2013 | 19:42 | מאת: הדס

אנחנו אמורים מחר (!) לעשות ניתוחים כפתורים לבננו בן ה-4, מאחר שסובל מירידה בשמיעה. רופא אף אוזן גרון שעשה צילום, אמר שהשקד השלישי בגודל בינוני- קטן. הרופא בשניידר לפני הניתוח אמר שכנראה יורידו גם אותו על אף שבננו לא סובל משום סימפטום שקשור לשקד שלישי מוגדל- הוא נושם מהפה, אך לא נוחר, אין לו דלקות אוזניים בכלל. האם הכרחי לעשות את הניתוח? הרופא אומר "אם כבר מנתחים אז על הדרך..." ואם לעשות, איך ההחלמה? כמה זמן? דימום?

שלום הדס כנראה שהתשובה כבר לא רלוונטית לגביהם. האטופציה של על הדרך לא טובה וזאת לא רפואה נכונה. אם לילד יש הפרעה בנשימה האפית דוגמת נזלת ממושכת, נשימת פה בולטת נחירות ויקיצות כריתה של השקד השלישי בהחלט יכולה לעזור. במידה וילד נוזלים באוזניים שכבר טופלו ניתוחית בעבר ע"י כפתורים ושוב יש נוזלים שמצריכים ניתוח אזי שוב ניתוח לכריתת אדנואיד מומלץ . אם לילד אין הפרעה נשימתית אפית כלל וזהו הניתוח הראשון אין המלצה לניתוח לכריתת השקד השלישי בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים