נזלת כרונית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/02/2013 | 13:57 | מאת: טלי

בני בן שנה+9 ימים ומזה 6 חודשים סובל מנזלת כרונית,לפעמים שקופה ולפעמים צמיגית וירוקה/צהובה,נושם בכבדות(יום ולילה) לפעמים עם פה פתוח ולשון בחוץ,בלילה מתעורר רבות,ישן ללא מוצץ,גרון מלא ליחה,שיעול חזק וליחתי,מחרחר,נוחר קלות,בבדיקת רופא ילדים=הכל תקין.בדיקת אאג=נוזלים מרובים באוזניים,שקדים נפוחים ואנדרואיד נפוח לגמרי.ברנטגן רואים את האנדרואיד.תרופות במשך כל התקופה הנל:היסטפד,פילקה,אפלפי,מי מלח,אריוס,מוקסיפן. הומלץ ע"י אאג על בדיקת שמיעה למרות שלטענתו תצא שלילית.(אני תמיד טענתי שהילד לא שומע)מוקסיפן+אריוס+תרסיס אף.וביקורת בעוד חודש.כעקרון ההמלצה היא ניתוח כפתורים+פוליפים. 1.מה דעתך? 2.האם זמן יגרום לנזלת להעלם? 3. תגובת רופא ילדים שהילד רגיש לקור ואין מה לעשות חוץ מלהמתין לקיץ.מקובל? 4.האם ניתוח הוא הפתרון?

שלום טלי 1. דעה אני יכול לחוות רק לאחר בדיקת הילד. 2. כן אך לא ברור כמה זמן זה יקח. יתכן ובקיץ יהיה טוב יותר 3. לא - אם הילד סובל ויש הפרעה משמעותית לאיכות החיים אין מה לחכות אלה לבצע ניתוח 4. יתכן. ניתן לנסות טיפול תרופתי בגרנולות של סיינגולייר או תרסיס AVAMYS לאף. מבין כל הטיפולים שהזכרתם אלה היעילים ביותר. אין ספק שניתוח ישפר מאד את מצב הנשימה וכנראה גם השינה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים