אחרי ניתוח פוליפ - עכשיו שקדים?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/01/2013 | 19:42 | מאת: קרן

שלום לכולם, חייבת התייעצות והכוונה: בני בן 4.5 עבר לפני פחות שנה ניתוח להסרת פוליפ גדול. טרם הניתוח הומלץ לא להסיר את השקדים. עם המון תקווה ואמונה שהדברים יסתדרו כמו שנאמר לי, ניגשנו לניתוח. כבר לאחר חודש ראינו כי אין שינוי במצב: הפסקות נשימה בלתי פוסקות בשינה לזמן ממושך, נזלת תמידית, נחירות חזקות, עייפות כרונית ועוד. היום, המצב אפילו חמור יותר. אני מוצאת את עצמי ישנה כל לילה יחד עם בני על מנת להיות בבקרה תמידית בהפסקות הנשימה, מחפשת לו את התנוחה הטובה ביותר למעבר אוויר תקין. לאחר חצי שנה ניגשנו שוב למנתח. עשינו צילום והתברר כי עדיין יש שם פוליפ (שכנראה לא הוסר במלואו) וכי השקדים נפוחים. הומלץ לנו שוב לעבור ניתוח להסרת השקדים והפוליפ. כעת, מזה מספר ימים, מחפשת נואשות אחר רופאים מומלצים. ניסיתי לקבוע תור אצל ד"ר אייל רווה אך התורים הפנויים הם רק בעוד חודשיים. במידה ואכן יש צורך בניתוח אני רוצה לעשות זאת בהקדם מאחר והלילות הופכים קשים יותר. חייבת את עזרתכם בהמלצה על רופא מנתח א.א.ג לילדים. כמו כן, אשמח לקבל גם המלצות לרפואה אלטרנטיבית מומלצת שאולי תעזור עד שיגיע התור המיוחל (או בכלל). האם יש צורך במעבדת שינה טרם הניתוח? האם יש דרכי אבחנה נוספים? הבנתי שהסיכונים בניתוח שקדים גבוהים יותר מניתוח פוליפים (על אף ששני הניתוחים שכיחים מאוד).

שלום קרן הפורום לא ממליץ על רופאים ספציפיים. תוכלי למצוא רופאי אאג ילדים במרבית בתי החולים הגדולים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים