דחוף! בעקבות ניתוח פוליפים וכפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/01/2013 | 22:14 | מאת: תמר

הבן שלי בן 3 ו4 חודשים עבר אתמול ניתוח כפתורים ופוליפים. לאחר הניתוח כשהתעורר התחיל לדבר בצורה לא רגילה. קודם כל אי אפשר היה בכלל להבין אותו ממש כמו בג'יבריש. והקול שלו הפך להיות צווחני כמו מישהו שנתנו לו גז הליום. היום הוא מדבר יותר ברור אבל הקול נשאר אותו דבר. אני מדברת על ילד מחונן שנכנס לניתוח כשהוא מדבר שוטף ומעל רמתו. בנוסף יורד לו רוק מהפה בלי הפסקה. הרופא (שלא בדק אותו לאחר הניתוח אלא הלך) אמר לי בטלפון שזה יכול להיות ויקח כמה ימים עד שיסתדר. אבל אני עברתי את הניתוח הזה עם עוד ילד וזה לא קרה. אבקש לדעת מה לעשות? בנוסף קראתי מה שכתבת על כך שילד עם אי ספיקת חיך צריך לעשות לו את הניתוח אחרת. האם יכול להיות שהיה לו את זה והרופא לא ידע ואנחנו לא ידענו ובעקבות ניתוח שלא נעשה כראוי קורה מה שקורה. אני מאד מודאגת. תודה

שלום תמר אצל מרבית הילדים הדיבור משתנה לאחר כריתת האדנויד עקב שינוי בתהודת הקול ופתיחה של האף למעבר אויר. כרגע אין מה לעשות אלה להמתין בהחלט יכול להיות שינוי לטובה תוך מספר ימים. במידה והדיבור נותר לא ברור לאחר כשבועיים רצוי לפנות לבדיקה לחוזרת לשלילת אי ספיקה של החך אך מצב זה בהחלט לא שכיח ריור מאד שכיח לאחר הניתוח וחולף לאחר מספר ימים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים