ניתוח פוליפים ושקדים לילדה בת 3

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/11/2012 | 12:03 | מאת: רועי

שלום, בתי בת ה-3 אינה אוכלת טוב, לא שומעת טוב וגם לא מדברת הכי ברור. רופא א.א.ג מומחה אומר שהיא צריכה ניתוח פוליפים ושקדים, וגם כפתורים... האם הגיוני שהילדה תצטרך את 3 התהליכים? האם אין קשר ביניהם? כמה זה שכיח שילדה תצטרך את 3 התהליכים? תודה

שלום רועי הגיוני - יכול להיות שכיח- בהחלט כן ובודאי שיש קשר. ניתוח שקדים נעשה עקב דום נשימה בשינה, לקות שקדים חוזרות או הפרעה בגדילה וקושי בבליעת מוצקים (עקב גודל השקדים). שקד שלישי מנותח כאשר יש חסימה אפית (נזלת נשימת פה הפרעת דיבור ועוד) ואוזניים מנותחות כאשר יש ליקוי שמיעה עקב נוזלים. לעיתים לאותו ילד יש את כלל הבעיות ואם כבר נעשה ניתוח רצוי לבצע הכל בהרדמה אחת. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים