פוליפים ?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/10/2012 | 16:37 | מאת: אור

שלום רב ביתי בת שנתיים וחצי, לאחרונה כשהיא ישנה היא נושמת בכבדות, נשמע שאפה סתום בשל נזלת. למרות שלאחרונה היא איננה סובלת מנזלת, או לפחות כזאת שניתן להבחין בה. לעיתים קרובות היא אף נוחרת, היא גם מתעוררת משנתה מפעם לפעם, נראה כי העניין מפריע לה. יש לציין שברגעים מסויימים בלילה היא ישנה רגועה ולא נשמע כי אפה סתום והיא אינה נוחרת, אך לרוב זה לא כך. כשהיא מתעוררת היא נושמת כרגיל, היא פעילה ואנרגתית. האם מדובר בהתקררות, או בשל המזגנים שמופעלים ברוב שעות היום, שגורמים לה לגודש באף? והאם יש לשקול בדיקה של פוליפים באף? מה הסימפטומים לפוליפים באף? וכיצד מתבצעת בדיקה כזו, האם היא כואבת או פולשנית ? תודה מראש אור

שלום אור נזלות וירליות או "התקררות" אלה נזלות קצרות טווח של מספר ימים עד שבוע. כאשר מדובר על נזלת כרונית יותר חודש ויותר הסיבות האפשריות הם אדנואיד (שקד שלישי) מוגדל או נזלת אלרגית. במידה והתופעה גןרמת לתסימנים המפריעים לילדה (דוגמת יקיצות בלילה, הפרעות שינה, קושי בדיבור ובאכילה) רצוי לברר ולטפל. הדמה של השקד השלישי יכולה להתבצע בשיטה ישירה ע"י החדרה של סיב אופטי גמיש לאף או בצורה עקיפה ע"י צילום רנטגן. אין ספק שהבדיקה עם הסיב האופטי כרוכה באי נעימות גדולה יותר אך מצד שני אינה כרוכה בקרינה ונותנת תמונה דינמית של חלל האף האחורי. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים