ציסטה בצוואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/10/2012 | 20:03 | מאת: אמא

דר גורדין שלום רב, בני עבר לפני 10 חודשים ניתוח להוצאת ציסטה היגרומה ( הציסטה לא הוצאה בשלמותה) .מאז ועד היום ללא שינוי, נמצא במעקב. הביקורת הבאה נקבעה לסוף החודש הזה. היום בני התלונן על כאב פעם אחת במקום ( הוא קורא לזה בלוטה), התלונן שיש לו כאב בבלוטה . היום ביצע פעילות גופנית מאומצת ( רכיבה על אופניים, ריצה וכדומה בפארק) האם יש קשר? הרופא שעימו אני בקשר לא זמין...עד לסוף החודש. למה אני אמורה לשים לב? נמסר לנו כי עלינו לשים לב באם קיימים קשיים בבליעה או נחירות או נפיחות ואדמומיות במקום ( כל זה לא קיים...)האם כאב חד פעמי מעיד על משהו? או אם הכאבים מתגברים למי עליי לפנות? מודה מראש, אמא

שלום לך ציסטות לימפתיות יכולות להזדהם או לסבול מדימום פנימי עצמי. במקרים אלה יש נפיחות חדה באזור הציסטה (או השארית), מלווה לעיתי ביום דוגמת חום גבוה ואודם מקומי. לרוב יש גם כאב. רצוי להבדק ע"י רופא הילדים או רופא אאג. כאב בלבד אינו בהכרח מצביע על תהליך מחודש בתוך הציסטה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים