אנפוף לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/08/2012 | 05:50 | מאת: הדס

שלום רב, הבן שלי בן 3 ושלושה חודשים ולפני כשלושה חודשים עברנו ניתוח הסרת שקד שלישי וכפתורים. מאז, לא עברה תופעת האינפוף ומורגשת בריחת האויר בכמה אותיות. פנינו לטיפול קלינאית תקשורת ויש שיפור קל אבל התופעה עדיין ממשיכה. מה ניתן לעשות? תודה.

שלום הדס כנראה שיש הפרעה באטימה של החך ואז אויר בורח מהאף בעת דיבור ועיתים בעתש תייה אין יציאת נוזלים מהאף. לצורך אישור האבחון רצוי לפנות לרופא אאג ובמידה ויש חשד גבוה לכך לבצע בדיקה אנדוסקופית של האף או בדיקת פלורוסקופיה (בשיקוף רנטגן) להדגמת האטימה האפית. במידה ויש הפרעה כזאת הטיפול הראשוני שלרוב גם די יעיל הוא עבודה אצל קלינאית תקשורת. במיעוט המקרים כאשר אין שיפור יש גם אופציה ניתוחית בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים