דלקת אוזניים ללא חום

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/01/2008 | 18:00 | מאת: גלית

לד"ר בירון שלום, בני בן שנה ומנוזל כבר כשבועיים. מתנהג רגיל ביום וקצת יותר עצבני בלילות. בבדיקה של רופא א.א.ג ורופא ילדים נאמר לי שהאוזניים לא נראות טוב ושיש בהן נוזלים, אודם ובלט , אך מאחר והילד מרגיש באופן כללי טוב ואין לו חום, הם לא רוצים לתת לו אנטיביוטיקה. נאמר לי שכפי שהאוזניים נראות כעת, במידה והיה גם חום הוא היה מקבל אנטיביוטיקה ללא ספק. שאלתי היא האם מצב כזה יכול להירפא לבד ללא טיפול והאם הנוזלים יכולים להתייבש/להתנקז ללא טיפול אנטיביוטי? האם מצב כזה לא מסוכן לילד ולשמיעה? אבקש לציין שנאמר לי גם שטיפות דזורן לא יהיו יעילות במקרה שלו. שאלה נוספת: בני רגיש לפניצילין ומקבל בדרך כלל אזניל או זינט שהטעם שלה הוא פשוט בלתי נסבל. האם יש אנטיביוטיקה אחרת קצת יותר טעימה , שאינה פניצילין ויעילה לטיפול באוזניים (אולי צפוויט)?? המון תודה מראש, גלית

24/01/2008 | 21:57 | מאת: ד"ר עדי בירון

לפי תיאורך כנראה שיש לבנך נוזלים באוזניים ולא דלקת אוזנים חריפה, ולכן הוחלט בשלב זה שלא לתת לו אנטיביוטיקה. ראי תשובותי המפורטות לקרן מתאריך 21.1.08.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים