ניתוח פוליפים ולשון מחוברת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/05/2012 | 10:42 | מאת: ליאת

שלום, בני בן 4 וחצי אמור לעבור ניתוח פוליפים מסיבת נחירות, קושי נשימתי ונזלת תמידית- זאת לאחר צילום רנטגן. בנוסף מהיותו קטן הלשון שלו מחוברת בדיעבד לא חתכנו זאת בגיל צעיר כי א.א.ג טען שאם זה לא מפריע ליניקה ולדיבור אין טעם, אך כיום בהיותו בן 4 קשה לו לבטא נכון את האות ל-מכיוון שהוא לא יכול להרים את הלשון. שאלתי היא כזו: האם בגיל זה חתיכת החיבור ללשון מסוכן, והאם זה יכול לסייע לדיבור נכון יותר(יחד עם עבודה אצל קלינאית)? ב. האם ניתוח הפוליפים כרוך באישפוז מסוים, וההחלמה ממנו היא קשה?

שלום ליאת א. בהחלט רצוי לבצע, אינו מסוכן ויכול לסייע לשימוש ההיגוי. ב. לא כרוך באישפוז לילה רק השגחה של מספר שעות. ההחלמה לרוב קצרה וקלה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים