שקד מוגדל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/02/2012 | 15:33 | מאת: גבי

בני בן 6 יש שקד מוגדל וגם היה לפני כמה שנים במכון חקר שינה עקב נחירות בזמן השינה. התוצאה הייתה שיש לו קצת הפסקות נשימה אך לא במצב קריטי ולכן לא הומלץ על ניתוח שקדים. בנוסף יש לו כמה תסמינים של ADHD אבל מצד שני יש הרבה דברים שממש לא נראה כך המורים והרופאים מתקשים לקבוע עמדה ברורה בנושא זה האם יכול להיות שמכיוון שלא יושן טוב בלילה לכן לא מצליח להתרכז ביום ולכן נראה כADHD? שאלתי היא איינה תחליף לביקור רופא אלא לידיעה בלבד, האם קיים איזשהוא קשר בין השניים שאפשר לתלות על זה? תודה מראש על התשובה

שלום גבי יש מידע מחקרי רב המצביע על קשר בין דום נשימה בשינה לבין הפרעות קשב וריכוז שיכולות להשתפר לאחר שדום הנשימה מטופל (למשל בניתוח). כמובן שכל מקרה לגופו. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים