דלקת אוזן תיכונה בגיל 4 וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

17/01/2008 | 09:56 | מאת: ליזה

ד"ר בירון שלום רב , בתי בת 4 וחצי חודשים. מהרגע שהתחילה ללכת למשפחתון חזרה עם הצטננות שטופלה באינהלציות . כעבור 3 שבועות זה עבר לה אבל עדיין יש לה נזלת- במהלך הלילה שומעים את הנזלת. כעת היא חולה עם דלקת באוזן ימין - ללא חום. כעבור 3 ימים של טיפול עם מי חמצן וDESOREN בהנחיית רופאת ילדים. מאחר ולא חל שיפור הלכנו לרופא אף אוזן גרון שהבחין בדלקת האוזן התיכונה ואמר שצריך להתחיל עם אנטיביוטיקה - אוגמנטין בסירופ (תרחיף מהול במים) 3.5 מ"ל 3 פעמים ביום. משקל הילדה היא בערך 6.2 ק"ג. אתמול בערב נתנו לה בפעם הראשונה. האכלנו אותה בבקבוק 120 מ"ל סימילאק ולאחר מכן בעזרת מזרק טפטפנו לה כמה טיפות על הלשון כדי לראות איך היא מגיבה. הילדה הקיאה ......... חיכינו כמה זמן שהאוכל ירד קצת וניסינו עוד פעם. הפעם היא לא הקיאה בזכות זה ש טיפטפנו לאט לאט. הילדה ממש מתקשה עם, נראה שהוא עומדת להקיא כל פעם שמטפטפים לה. במהלך הלילה היא התעוררה 3 פעמים שאלותי הם : 1. האם האוזן שלה ניזוקה נזק בלתי הפיך ? האם הדבר יפגע לה בשמיעה ? 2. מתי הכי מומלץ לתת את התרופה - לפני או אחרי האוכל ? 3. האם יכולים להיות לה כאבי בטן מנטילת התרופה ? 4. האם ישנה דרך להקל על הילדה במהלך מתן התרופה ? 5. מה קורה עם נותנים את התרופה ב 7 בבוקר, 5 אחה"צ ? האם זה זמן ארוך מדי ? האם ההשפעה תהיה שונה מאשר לתת במרווח קטן יותר? 6. עד כה לא עמדנו במתן 3.5 מ"ל אלא רק 3 מ"ל - האם ההבדל משמעתי? 7. האם מחלה קרתה בגלל שהות במשפחתון , כלומר סביבה לא הגיינית במיוחד ? כיצד אפר לעזור כדי למנוע זאת ? 8.האם יש קשר בין הנזלת שיש לה מההצטננות ? אנא עזור לי . אני ממש מודאגת ובביקורים אצל רופאים תמיד יש משהו שאני שוכחת לשאול. אני רוצה לעשות את מה שצריך כדי שהילדה תעבור את זה - היא כ"כ קטנה ואני לא רוצה שהמצב התדרדר !!! תודה ליזה

17/01/2008 | 12:51 | מאת: ד"ר עדי בירון

וואו כמה שאלות... קשה ל לענות על השאלות בנושא המינון היום שאינני יודע איזה ריכוז של אוגמנטין קיבלת. מציע לשאול את הרופא המטפל שבלי שאני יודע את שמו, אני משוכנע שמכיר את המינונים הנכונים לפי משקל וחומרת המחלה. שהות במעון או משפחתון אכן מעלה את שכיחות התחלואה לתקופה מסויימת. מדובר פעמים רבות במחלות ויראליות שהקטנטנים פשוט טרם נחשפו אליהם, ולכן נדבקים. כדאי לזכור שיש אור בקצה המנהרה, ותקופה זו חולפת. היות שלא ניתן לשמור את הילדים ארוזים בצלופן בבית, ברוב המקרים מדובר בתקופה יותר קשה אותה צריך לעבור. אחת מתופעות הלוואי הידועות של אוגמנטין היא הפרעה במערכת העיכול, כולל כאבי בטן. תדירות מתן התרופה נקבעת על פי קצה פירוק התרופה בגוף. כשאומרים 3 פעמים בנים, הכוונה היא ל-3 פעמים בכל 24 שעות, כלומר מנה אחת כל 8 שעות. סטייה של שעה לכאן או לכאן לא מהווה בד"כ בעיה, אולם כדאי להשתדל לתת בזמן על מנת לשמור על ריכוזי תרופה אחידים ככל האפשר בדם. באשר לשאלה החשובה מכל, מחלות אוזניים מסוג זה שאת מתארת חולפות כמעט תמיד ללא כל שיירים. למרות שברפואה הכל יתכן, ברוב הגדול מאוד (מאוד מאוד) לא נגרם כל נזק בלתי הפיך.

18/01/2008 | 18:55 | מאת: ליזה

תודה על ההרגעה. כעת היו התפתחויות רבות בנושא. אבקש לציין שרופא אאג שבדק אותה איננו מתמחה בתינוקות (אין כזו פונקציה בקופ"ח מכבי - ביררתי) אך יודע לטפל בתינוקות (אם לא - אז הוא לא היה מקבל אותה, אני מניחה). הילדה קיבלה פעמיים מנת אוגמנטין ולמחרת שלשלה כל הבוקר. פנינו לרופאת הילדים וסיפרנו לה על האבחנה של הרופא אאג וכן על הטיפול באוגמנטין. היא הורתה לנו לא להמשיך עם אוגמנטין בגלל השלשולים ושינתה למוקסיויט 125מ"ג פעמיים ביום 4 מ"ל. למחרת היום הגיעו תוצאות התרבית והתוצאות : PSEUDOMONAS AERUGINOSA מאחר והיה זה יום שישי פנינו למוקד חירום(ללא הילדה) עם התוצאות ושם הורה לנו רופא הילדים התורן שיש צורך במתן CILOXAN טיפות לאוזן 4 פעמים היום והדגיש שיש צורך לשים לב לעלייה בחום וגם חשוב להגיע עם הילדה לרופא ביום ראשון. בנוסף הוא ציין שאם הטיפול לא עוזר - יש צורך במתן זריקות (!!) החשש שלי הוא - 1. הילדה בעצם נמצאת שבוע שלם ללא טיפול עם החיידק אצלה בגוף. מה הן אותן זריקות שהרופא מדבר עליהן ? 2. לאן עלי לפנות ביום ראשון ? - לרופאת הילדים או לאאג ? 3. מתי יודעים האם הגיע הזמן לזריקות ? הדבר האחרון שאני רוצה זה לבזבז זמן ולהמשיך ללא טיפול ראוי ולהגיע למצב בלתי הפיך ! מדובר בתינוקת רכה שכל דבר צריך לעורר תשומת לב. מה עלי לעשות ? אציין שהילדה מגלה לפעמים חוסר שקט אך אין לה חום והיא אוכלת כרגיל. תודה מראש ליזה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים