בלוטות לימפה בצוואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/12/2011 | 22:50 | מאת: ירדן

שלום רב. בתי בת החמש לפני כשלושה חודשים חשה בכאבים בזוית הפה וכאבי ראש חזקים - הזעיקו אותי לגן . בבדיקה אצל רופא הילדים עלה הסבירות כי זה אולי דלקת בבלוטת הרוק וקיבלנו אנטיביוטיקה+אולטראסאונד לבלוטת הרוק. בבדית האולטראסאונד לר נראה כלל דלקת בבלוטת הרוק ומאידך ניצפו בשני צדדי הוואר בלוטות לימפה מוגדלות 27 מ"מ . רופא הילדים ביקש שנסיים את האנטיביוטיקה כי יתכן שישנו זיהום בגוף ולכן הבלוטות מוגדלות ובתום עשרה ימיים מרגע סיום האנטיביוטיקה לחזור שוב על אולטראסאונד. בבדיקה הנוספת לא היה שינוי בגודלם של הבלוטות והתבקשנו לחזור בשלישית כחודש מהבדיקה. גם בפעם השלישית כחודש וחצי מאותו בוקר שהזעיקו אותי לגן , לא היה שינוי בבלוטותל והרגשנו יופי. רופא הילדים ביקש לחזור ברביעית על האולוטראסאונד רק בעוד שלושה חודשים! בפועל חזרתי אליו לפני שבוע בטענה שאני חשה שהילדה חיוורת ועייפה מאוד ונפוח לה קצת הצוואר ואנני רוצה להמתין עוד חודש וחצי בשיל הבדיקה. ביצענו את האולטראסאונד הרביעי השבוע והינה התשובות:"במשולשי תרדמה קדמיים, בעיקר בתחנה 1 משני ני הצדדים, נצפו מספר רב של קשרי לימפה היפודנסיים מוגדלים, המגיעים בציר אורכי עד 30 מ"מ, חלקם עם זרימת דם מוגברת. לסיכום : CERVICAL LYMPHADENOPATHY " בנוסף בצענו בדיקות דם שיצאו תקינות נשלל מחלת הנשיקה, צילום בית החזה תקין וגם בדיקות השחפת נראות כתקינות. שאלות רבות בליבי: האם יתכן כמו שהדבר צץ כך יחלוף?האם חייב לבצע FNA.האם יתכן שלמרות שבדיקות הדם תקינות יתכן סרטן? אציין שהילדה במהלך היום במסגרת הגן ושמחה, היה לה פעמיים צרידות בקול והיום הגננת יצרה קשר איתי ודיווחה כי נראה לה שהיא מתקשה לנשום בזמן דיבור. בבקשה תשובתך . תודה מראש וסליחה על כל המגילה

שלום ירדן בלוטות למפה מוגדלות שכיחות מאד בילדים. ברוב הגדול של המקרים מדובר בבלוטות תגובתיות על רקע זיהומי דלקתי ואין להם ממש חשיבות. רצוי להבדק את רופא ילדים המתמחה בזיהומים, רופא אאג ואולי אף אונקולוג ילדים לשם הבטיחות. לרוב לא נדרש fna לצורך הברור והבדיקה נשמרת למצבים קליניים חשודים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים