מסטואידיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/12/2010 | 04:20 | מאת: גליה

בני בן שנתיים. מזה שבועיים מאושפז עקב מסטואידיס חריף באוזן שמאל. בוצע נקב בעור התוף וניקוז המוגלה. בתרבית המוגלה נימצא נוכחות חיידק Streptococcus pneumoniae .ולפיכך מקבל אנטיביוטיקה לוריד.ניבדק שוב ע"י רופא א.א.ג והתגלתה בצקית באוזן שמאל וניתנו טיפות אנטיביוטיקה. לאחר מספר ימים ניבדק שוב ע"י רופא א.א.ג נימצא שיש נוזלים בשתי האוזניים ושתעלת השמע באוזן שמאל נקייה.עדיין קיימת נפיחות באוזן שמאל וזקירות ואודם אך יש שיפור של כ-80% לעומת היום הראשון לאישפוזו. במהלך אישפוזו איבד בני את יכולת ההליכה העצמאית. הלך כמה צעדים ונפל עוד כמה צעדים ונפל.והגיע למצב של הליכה בעזרת החזקת חפצים [מהכיסא לשולחן למיטה] בוצע סיטי ראש שנימצא תקין.בוצעה בדיקה נורולוגית שנימצאה תקינה.והרופאים אובדי עצות. מספר שאלות : 1.האם מוכרת תופעה של מסטואידיס והליכה לא יציבה בילדים ומה ניתן לעשות בכדי למצוא הסיבה לכך ולתת טיפול בהתאם? 2.מהם הסיכויים מבחינת אחוזים להופעה נוספת של המסטואידיס? 3. האם הירידה בשמיעה היאא לצמיתות? אודה למענה בהקדם. מאמא מודאגת ביותר.

שלום גליה מסטואידיטיס זה סיבוך לא שכיח של דלקת אוזן תיכונה. ברוב הגדול של המקרים טיפול אנטיביוטי תוך ורידי וניקור של התופית מספק להבאה לריפוי. המחלה לא משאירה לרוב נזק ארוך טווח והשמיעה חוזרת לנורמה לאחר שהנוזלים נספגים. אין סיכון מוגבר למחלה חוזרת (אצל אלה שחלו בה בעבר). תופעת הסחרחורת יכולה להיות קשורה להמצאות נוזל באוזן תיכונה. אם זה המקרה (וסביר שכך) הסחרחורת ואי יציבות יוקלו עם הזמן. חשוב מעקב רופא אא"ג וניורולוג.במידה וקיימת הפרעת שיווי משקל משמעותית למרות ההבראה מהמחלה החריפה יש מקום להרחיב את הברור ע"י בדיקות נוספות (דוגמת MRI, שוב הסבירות לכך ממש לא גבוה). בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים