הצילו- שיעול טורדני מאוד - (תיקון)

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/12/2010 | 22:12 | מאת: אפרת

שלום רב, ביתי בת השנה סובלת משיעול המלווה בנזלת מזה זמן רב (מס' חודשים-בערך מספטמבר- כניסתה לגן) לעיתים רבות היה מלווה בחום ושהחום היה חולף נשאר השיעול בבדיקות רופא- ללא ממצא ראתי כנ"ל גם בצילום חזה, ללא השלכות לאוזנים ו/או גרון ובדיקות הדם הצביעו על וירוס. השיעול אשר הגיע גם למצב של סטרידו, פעם אחת, טופל באינהלציות של בודיקורט וטברקולין, אבקת סינגולר, ואפילו היתה מחשבה שזה משהוא אלרגי ולכן ניתן גם פנסטיל (במקביל ולסרוגין) אך שום דבר מהנ"ל לא עזר, הקל מעט ועם סיום הטיפול התעורר השיעול הטורדני שוב ובעיקר בלילה עד למצב של קושי בשינה. מה עושים ואיך נפתרים מן המטרד הנוראי הזה? אודה לתשובה בהקדם האפשרי.

שלום אפרת קשה לי תשובה ללא בדיקת הילדה. ישעול ממושך יכול לנבוע ממספר סיבות כגון: נזלת אחורית, תהליך דלקתי ראתי או חזרת חומצה לאזור הלע. רצוי לפנות לרופא ריאות ילדים לבדיקה. לעיתים קורס אנטיביוטי יכול להטיב. רצוי לנסות להקל על הנזלת ע"י תרסיס מי מלח בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים