חוות דעת פוליפים באף ....

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/09/2020 | 17:28 | מאת: אמא מודאגת

שלום ביקרנו אצל רופא ריאות ילדים עקב שיעול לבת שלי בת שנתיים ..שיעול לא ממושך בא ונעלם ללא קוצר נשימה בלילה לא משתעלת ..השיעול בא לפרקים כמה פעמים ונעלם. בדיקת צילום חזה תקין הרופא בדק ריאות תיקנות. אך בדק האף שלה וההממצא היה יש פוליפים באף יש גודש ברירית האף וכנוכים מעובים . ביקש ממנו לעשות בדיקה אצל אלרגיה ילדים אני כל כך לחוצה מהממצא ממה זה נובע יש לציין שהיא מאוד חיונית ופעילה ללא מצוקה נשמתית אך שיעול קצר שבא ונעלם שוב .

שלום רב אין מה להיות לחוץ מדובר במבנים תקינים של האף יתכן ויש מרכיב של גודש אז נראים גדולים יותר. אפשר לפנות לרופא אאג לבדיקה . בדיקה אצל רופא אלרגיה מוקדמת מדי. ניתן לעשות טסטים החל מגיל 3 שנים

29/09/2020 | 17:04 | מאת: אמא מודאגת.....

שלום תודה לך על המענה ..אני לחצתי בגלל שקרתי שהימצאות פולילפים בגיל זה נדיר וזה קשור למחלה גנטית בציסטיק פיברוזיס רופא ראיות גם נתן לעשות תבחין זיעה למרות שהוא שולל בכלל שיש לה מחלה כרונית כי השיעול לא ממושך ואין תסמינים למחלה כרונית אבל אמר כדי לברר את הכול נעשה ולא יקרה כלום ... בגלל זה נלחצתי קראיתי על התסימנים אבל כבר הבת שלי בת שנתיים ואף פעם לא היה לה דלקת ראיות אולי פעם בשנתיים אבל היה לה נזלת כמו כל הילדים היא מתפתחת מעולה ועולה במשקל...בגלל זה נלחצתי בגלל הממצא באף וגודש ורציתי להגיד לך שאני צרגישה שהיא נוחרת בזמן שינה מוציא קול מאף שלה אולי זה קשור וזה קשור לאלרגיה או למשל לשקד שלישי והאם זה יוצר ליחה וגירוי של שיעול שבא ונעלם בתידרות נמוכה ולא כרוני מאתומל אני בוכה מרוב לחץ

שלום השכיחות של פוליפים באף בגיל שנתיים נמוכה ביותר. בכל מקרה רופא ריאות לא יכול לראות פוליפים באף ללא מכשור מיוחד שנמצא בשימוש רק אצל רופאי אאג. קרוב לודאי שמה שהוא ראה זה את הקונכיות התחתונות גדושות ולכן אולי המליץ על ברור אלרגי.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים