כאב באוזן ולחיים אדומות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/01/2020 | 20:50 | מאת: אמא

הבן שלי בן 8. היה לו יומיים חום. לאחר מכן התחיל כאב באוזן אחת ותחושת אוזן סתומה. זה נמשך למשך יומיים נוספים ובעיקר בשעות הלילה. ביום השני לכאבים הבחנתי שהלחי שלו קצת אדומה (עיגול אדום וחמים, כמו פריחה) אבל לא ייחסתי לזה חשיבות. זה גם לא היה בצד של האוזן הכואבת. כשראינו שכאב האוזן מתגבר והוא ממש בכה ולא ישן פנינו לרופאת ילדים שרשמה אזניל. נתנו לו אזניל בצהריים ולמחרת התעורר בבוקר כשהלחי הרבה יותר אדומה, והצטרפה אליה גם האוזן ונהיה אדומה. די מהר הצטרפה גם הלחי והאוזן השניה.והקף האדמומיות גדל מאוד. והן היו אדומות וחמות. חזרנו לרופאה שאמרה להפסיק את האזניל, לתת פניסטיל טיפות 3 ימים ולעשות בדיקת דם:ספירת דם, crp ותפקודי קרישה (כי היה לו שטף דם קטנטן באוזן). התוצאות חזרו עוד באותו היום ויצא תקין למעט חריגה קלה בcrp ובילירובין נמוך. התייעצנו בערב עם רופא ילדים לגבי התוצאות - הוא אמר לא לתת אזניל פשוט כי הילד כבר לא סובל מהכאב באוזן. אבל הוא לא ידע להסביר את הפריחה האדומה החמה. השאלה שלי - האם זו אלרגיה לאזניל? האם לאבקמולי? האם זו בכלל אלרגיה וצריך לתת לו פניסטיל טיפות? זו לא פעם ראשונה וגם לא שניה שאנחנו נותנים לו אזניל.כי הראה סימני אלרגיה לפנצילין בצורת פריחה בגוף. תוצאות נוספות מבדיקת הדם: Neut% 56.9% Lym% 30.6% Mono% 6.8% Eos% 2% Baso% 0.5% אציין שגם נתנו לו אבקמולי נגד כאבים וחום אבל זו לא פעם ראשונה

נשמע כתגובה אלרגית. לגבי סיבות יש להתייעץ עם רופא הילדים או אלרגולוג.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים