סינוסיטיס _. מספר שאלות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/12/2019 | 19:10 | מאת: רוני

שלום. בני בן 13 בריא ללא מחלות רקע: מזה שנה וחצי עם קושי נשימה קל, כל הבדיקות תקינות (אקו לב, לב במאמץ, רנטגן ריאות, תפקודי ריאות, בדירות דם,) יש חשד לסינוסיטיס, אולי שגורם לליחה לחלחל לריאות. מספר רופאים בדקו אותו עם מצלמה וטענו שאין לו סינוסיטיס, רופא אחד אמר שאולי יש לו סינוסיטיס סמוי כרוני והדרך היחידה לאבחן זה סיטי ראש. האם יש באמת מצב כזה של סינוסיטיס סמוי כרוני שלא מתגלה ע"י מצלמה? וכן, אין סיכוי שיעבור סיטי ראש, האם mri יכול להוות תחליף לאיבחון? אני מבין שזה לא מושלם כמו סיטי אבל עדיף מכלום? מציין שיש לו מחיצה סבורה בצד אחד של האף ואני לא זוכר מתי פעם אחרונה הייתה לו נזלת. הרופאים שבדקו אותו אמרו שזאת לא בעיה. אודה לעזרתך.

שלום בהחלט יכול להיות מצב של סינוסיטיס ובבדיקת האף לא רואים נזלת מוגלתית אלה היא כלואה בתוך הסינוסים אפשר לעשות CT או MRI לאבחון סינוסיטיס כרונית. אין בעיה לעשות CT בגיל 13 , אין מה לחשוש ממנו. זאת בדיקה ללא חומר ניגוד. אם היה מדובר בתינוק וב CT עם חומר ניגוד אזי זהירות נדרשת

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים