סטפילוקוקוס באף.לתינוקת בת שנתיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/12/2019 | 20:58 | מאת: עדי

שלום.ביתי בת שנתיים . מזה 5 ימים פצע בנחיר שלא עובר ובימים הראשונים האף היה גם אדום מבחוץ ונראה מודלק. היום עלה גם חום 39 רופא הילדים נתן משחה בשם בקטורטבן. 1. האם סטפילוקוקוס התינוקת בשילוב עם חום יכול להעיד על זיהום מסכן חיים בגוף? 2. האם לא נדרשת אנטיביוטיקה פומית? 3. איך מאבחנים סטפילוקוקוס? בדיקות דם? משטח תרבית אף? 4. אם זה תרבית-תוך כמה זמן יש תשובות ומה עושים עד אז? מתחילים אנטיביוטיקה על כל מקרה כי יש חום? 5. במידה ומרחתי לה כבר פעמיים את המשחה ועכשיו צריך לעשות תרבית- האם יכול להיות שייצא שלילי בגלל הטיפול ולהסוות קיום חיידק?(כמו מקרה שבו לוקחים אנטיביוטיקה ואז עושים משטח גרון? ) תודה רבה

שלום שאלות אלו רצוי להפנות לרופא הילדים שבדק את הילדה. זיהוי החיידק יעשה בתרבית בלבד. ההחלטה על טיפול מקומי או אנטיביוטיקה פומית תהיה על סמך התסמינים הקליניים ומצב כללי

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים