נגישות
נגישות

שקד שלישי ילדה בת חמש

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/06/2019 | 22:27 | מאת: יניב

שלום, הבת שלי סובלת מתסמינים של שקד שלישי(נחירות, משיכות פנימה מהאף, ישנה עם פה פתוח. אתמול בבדיקת אנדוסקופיה אצל רופא אאג, נמצא הגדלת יתר של אדנואיד עם היצרות של כ 80%,שקדים תקינים חך תקין. אבחנה, הפרעת נשימה חסימתית בשינה משנית להגדלת יתר של אדנואיד(שקד שלישי). בעבר קיבלה סינגולייר והיה שיפור אבל אחרי שהפסקנו בסוף זה חזר. מתלבטים אם לנסות שוב סינגולייר לתקופה מסויימת ואם לא ישתפר אז לנתח או לנתח עכשיו. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הטיפול בתרופתי בסיינגולייר משפר את התסמינים אך זה רלוונטי כל עוד משתמשים בטיפול . לאחר סיומו הסתמינים חזורים באחוז ניכר מהמטופלים. מצד שני אין בעיה להמשיך בטיפול זה ברצף לאורך חודשים ואך שנים. ניתוח כרוך בתחלואה מסויימת (קלה יחסית) אך נותן מענה ארוך טווח

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים