נגישות
נגישות

צרידות מתמשכת בילדה בת 7

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/04/2019 | 21:12 | מאת: עירית

שלום, בתי בת 7 סובלת מצרידות כבר יותר מחצי שנה. היא אינה מצוננת/משתעלת. בריאה בדרכ. מכיוון שלאחרונה זה החמיר והילדה מתלוננת על קושי לדבר מרוב צרידות, התייעצתי עם חברה שהיא קלינאית תקשורת, היא אמרה לי שחייבים אבחנה של רופא אאג לפני טיפול כלשהו אצל קלינאית. לכן פניתי לרופאת אאג שאמרה לי שלילדים בגילה אין יבלות על מיתרי הקול וזה בגלל שהשרירים שלה כנראה חלשים אבל כיוון שלא מטפלים בגיל שלה עדיין אז אין טעם לעשות לה את הבדיקה (הלא נעימה) עד גיל 11 בערך. חשוב לציין שהרופאה לא בדקה אותה ואפילו לא שמעה אותה מדברת . מכיוון שבאמת קשה לבת שלי לדבר לפעמים אני ממש אובדת עצות . האם עד גיל 11 אין מה לעשות? אשמח לקבל חוות דעת נוספת. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יש צדק מסויים בכל מה שנאמר ילדים סובלים מצרידות בשכיחות גבוה מאד ברוב המקרים מדובר ביבלות (בהחלט קיימות גם בגיל 7 שנים) או שימשו מאמוץ ולא נכון במיתרי הקול . בכל המקרים הנ"ל הטיפול הוא התנהגותי בעיקר ע"י קלינאית תקשורת. לעיתים לא שכיחות קיימות סיבות אחרות לצרידות שמצריכות טיפול תרופתי או התערבות ניתוחית אך אלו המיעוט. אכן הבדיקה אינה נעימה כלל. מצד שני קלינאיות התקשורת מאד רוצות לדעת איזה בעיה יש במיתרי הקול. לכן בדיקת מיתרי הקול רצויה אך לא בכל מחיר. חלק מהילדים בגיל 7 שנים משתפים פעולה וניתן לבצעה . אלה שלא אין מה להתעקש. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים