מבנה לוע בן 8 - נחירות הפסקות נשימה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/02/2019 | 14:55 | מאת: מיטל

בני בן ה 8 עבר הסרת אדנואיד ושקדים שלא גדלו ונוחר כולל הפסקות נשימה תדירות. מבנה הלוע שלו צר ולכן מתקשה לנשום בלילה ? מהם הפתרונות למצב זה? האם בגיל זה מבצעים ניתוח כדי להרחיב את הלוע או ממתינים לסיום תהליך הגדילה? חשוב לציין כי חוסר השינה משתלט ומשפיע עליו בכל תחומי החיים

שלום רב יש לעשות בדיקה של הילד כולל סיב אופטי לחלל האף והלע. לאחר מכן הצעות והמלצות לדרכי טיפול. המבנה האנטומי של עצמות הפנים, הלשון והחך יכול להשפיע. קיימים פתרונות ניתוחים ולא ניתוחים לכך. רצוי גם לעשות בדיקה במעבדת שינה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים