נזלת כרונית מינקות של בן שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

08/12/2018 | 21:44 | מאת: יותם

שלום רב, בני בן השנה וחודשיים סובל מנזלת כרונית מינקות. מדובר בתינוק גדול מאז ומתמיד (כיום כ- 13 ק"ג ו- 78 ס"מ, בריא לחלוטין ללא בעיות אנדוקריניות) מאז יומו הראשון סבל מקשיים ביניקה עקב אף סתום, ובהמשך מנחירות, נזלת בלתי פוסקת (שקופה/צהוקב/ירוקה לסירוגין) וכיום מקנחים לו את האף לאורך כל היום והוא נושם מהפה בלבד. בלילה אנו והוא סובלים ממספר רב של התעוררויות (גם מהיום הראשון) ואנו מייחסים זאת לקשיים שלו לנשום מהאף, לחנק שבא תמיד בעקבות הניסיון האינסטנקטיבי שלו לנשום מהאף, לשיעולים מלאי הליחה שלו ולהפסקות נשימה. אנו אובדי עצות- ניסינו אדים קרים, טיפות אקליפטוס, מריחת שמנים על החזה, שטיפת האף במי מלח ועוד... רופא הילדים מתעלם מהבעיה וטוען שיעבור אא"ג מספר 1 טען שבגלל שהוא מעט שמן זה מצר את דרכי הנשימה וזה ישתפר עם הזמן אא"ג 2 - העביר סיב אופטי וראה שקדים קטנים, גודש ונזלת צהובה רבה בחלל האף. בנזופרינקס - אדנואידים בינוניים. שאר הפרינקס ולרינקס תקינים- המליץ להימנע מהאכלה בלילה ובשכיבה (הוא יונק כשהוא הולך לישון ואז שוב בחמש בבוקר); המליץ לישון עם ראש מורם (הוא ישן על כרית); המליץ לשטוף האף במי מלח (ניסינו פעמים ספורות ולמעט סבל לתינוק לא נראה שזה עוזר) ; וללכת למעבדת שינה (לא רלוונטי) אנו חשים אבודים, איכות השינה של כולנו גרועה ואיכות חייו של בננו יכולה וצריכה להיות הרבה יותר טובה. אנו מרגישים שהכול מתקשר לנו לאותו שקד שלישי שלא אובחן וגם אם זה לא זה, אנו בטוחים שישנה דרך אחרת. אנא עזור לנו תודה!

שלום רב אני מבין את האי נוחות והתסכול. אלה תופעות שכיחות יחסית בילדות ומידת ההשפעה על איכות חייו של הילד משתנה מאחד לשני. בכל מקרה האופציות הטיפוליות כשאר יש מטרד קבוע שמפריע לילד הןם 1. טיפול תרופתי אינטנסיבי יותר דוגמת סיינגולייר פומית או תרסיס סטירואידלי אפי (אוומיס למשל) 2. טיפול אלטרנטיבי לסוגיו- עוזר לחלק מהילדים 3. ניתוח לכריתת האדנואיד - גילטו צעיר יחסית אך במידה ותסמינים מפריעים בהחלט ראוי ויכול מאד לעזור דר גורדין

10/12/2018 | 12:07 | מאת: יותם

תודה רבה, מעריך מאוד את תשובתך המקיפה. לאילו טיפולים אלטרנטיביים אתה מתכוון.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים