דלקת אוזן תיכונה אצל תינוקת בת שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/11/2018 | 14:44 | מאת: שמעון

מזה כחודש בתי בת השנה וחודש סובלת מדלקת אוזניים (התחיל באוזן ימין עבר לשמאל) לפני כחודש קיבלה חיסון של גיל שנה, עם תחילת הדלקת קיבלה מוקסיפן וטיפות סילוקסן. התפתחה פריחה (ייחסנו אותה לחיסון) . הטיפול לא עזר קיבלה 3 זריקות לשריר שהוריד את הדלקת באוזן ימין אך הדלקת באוזן שמאל התחילה רופא אף אוזן גרון שלח אותנו למיון, שם קיבלנו זינט שהעלים את הדלקת בזמן שימוש וטיפות סילוקסם. בתום השימוש בזינט חזרו ההפרשות המוגלתיות באוזן שמאל. פנינו לא.א.ג שהביא מאקליבר (למרות הסיפור על פריחה סמוך ללקיחת מוקסיפן) התפתחה פריחה לאחר לקיחת שתי מנות וחום 40 מעלות. כרגע התינוקת במיון. דעתך בנושא? אופציות טיפוליות אחרות מלבד אנטיביוטיקה שלא פותרת את הבעיה?

מהלך לא שגרתי, וגם לא ממש ברור. אני מקווה שבמיון יענו על שאלותיך. רצוי לקחת תרבית מהאוזן במידה ועדיין הפרשה ולנקר את התופית במידה ויש דלקת באוזן תיכונה ללא הפרשה . לא בהכרח שהחום קשור לאוזניים. במידה וכן ניקור רצוי ואולי אף טיפול אנטיביוטי תוך ורידי.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים