טיפול אפשרי בנקב בעור התוף בגיל 6

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/10/2018 | 14:58 | מאת: נטלי

שלום, בני בן 5.10 שנים, עבר ניתוח כפתורים בגיל 1.7 בעקבות דלקות חוזרות ונשנות (למרות שהן היו מתנקזות בקלות). הניתוח לא הביא לשיפור. אך מגיל 3 למשך שנה לא סבל מאד מדלקות ולקראת גיל 4.5 שוב חזרו הדלקות באוזן אחת, השמיעה ירודה (45) והתגלה נקב (שישנה אפשרות שנשאר עוד מהכפתור שלא נפלט יותר משנה לאחר הניתוח), מעקב של שנה וחצי לא מראה שיפור מהותי בבדיקת השמיעה, הנקב לא התאחה ולאחרונה, בנוסף להפרשות המוגלתיות ה"רגילות" (בתדירות יום-יומית) החלו להפלט מאוזנו מדי כמה ימים גם הפרשות מעט מוצקות בצורת כדוריות בצבע צהוב והפנים שלהן שחור (לא נראה כמו זבוב או משהו חיצוני שנכנס מבחוץ), בנוסף הוא מתלונן על "הרגשת מים זורמים בתוך האוזן" שמפריעה לו לשמוע באופן שהוא בו הוא מורגל. בבדיקה האחרונה אצל הרופא אא"ג (לפני חודש) שניתח את בני, הוא ציין שאין מה לעשות בנידון מלבד להמשיך מניעת כניסת מים (אטם). אני מבינה שהילד צעיר מדי לניתוח, שמעתי על אפשרות ניקוז תדיר ע"י הרופא, האם זה מומלץ? אינני מעוניינת שהטיפול האנטיביוטי ימשך לנצח ואני חוששת להיווצרות נזק שמיעתי. מה עד ניתן לעשות? תודה רבה וים נפלא

שלום נשמע שיש נקב בעור התוף וזיהומים חוזרים באוזן תיכונה דרכו. ראשית יש להגיע למצב שהאוזן יבשה ואין הפרשה. זה אכן נעשה ע"י מניעת כניסה של מים וע"י טיפול בטיפות אנטיביוטיות. שאיבה של האוזן ע"י רופא יכוה לעזור מעט אך אינה הכרחית לטיפול והיא מלווה באי נוחות כך שלא כל הילדים מסכימים ומוכנים לעבור אותה. בחלק מהילדים זה גורם לטראומה ניכרת כך שלא מוכנים להבדק כלל. לכן במידה והילד אינו חרד ומשתף פעולה בבדיקת אזי שאיבה של האוזניים אפשרית ויכולה לקצר מעט את מהלך הזיהום . בכל מקרה לא השאיבות ולא הטיפות יפתרו את הבעיה לחלוטין אלה רק ליבוש זמני של האוזן. לכן חשובה גם מניעת ההרטבה כוון שרוב דלקות האוזניים במצבו נגרמות מכניסת מים לאוזן דרך הנקב. גיל 6 שנים זה כבר גיל אפשרי לביצוע ניתוח לסגירת הנקב אך מעבר לגיל יש עוד מספר גורמים שנלקחים בחשבון- מצב השמיעה, מצב האוזן השניה, נזלת כרונית ועוד

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים