כאבי גרון מתמשכים לילד בן 2.5

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/04/2018 | 10:46 | מאת: תומר

שלום, הילד שלי מתלונן במשך חודשיים על כאבי גרון (אחת ליום לפעמים פחות) לקחנו אותו למספר בדיקות עשינו גם צילום גרון(יש שקד שלישי) , חשוב לציין שהילד מצונן המון אבל בשלושה השבועות האחרונים הוא ללא נזלת. היה לו חום (עד 38.5) מספר פעמים(3) בחודשיים האחרונים ליום אחד והפסיק שלשום ביקנו שוב אצל הרופא מאחר ותדירות ההתלוננות עלתה ואמר שיש לטפל בסירופ ל״נזלת חוזרת״ וזה מה שעושה את הגירוי בגרון, ציין גם שהגרון אדום. במקביל, רופא המשפחה המליץ לעשות משטח גרון רק לפסול את האפשרות של הסטפטוקוק. היום קיבלנו תשובה חיובי A ! אנחנו מאוד מבולבלים ומודאגים שהוא נושא את החיידק כבר תקופה ארוכה, מה עושים?

התלונות המתוארות לא מתאימות לדלקת גרון. אין דלקת שנמשכת חודשיים ברצף. אין טעם לקחת משטח גרון כאשר התסמינים לא מתאימים (למשל כאשר יש נזלת ושיעול או העדר תפליט ואודם על השקדים) זה רק מכניס בלבול ואי ודאות. תחזרו לרופא המשפחה שהציע לקחת משטח אולי לו הפתרונות דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים