היפרטרופיה באדנואידים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/03/2018 | 17:43 | מאת: אורית

שלום ד"ר גורדין, קצת רקע וסליחה על האורך.. ביתי בת 9 חודשים עם עיכוב התפתחותי בעיקר מוטורי, ריפלוקס סמוי שהתגלה רק לאחרונה, טונוס מוגבר בגפיים וטונוס נמוך בחגורת הכתפיים.. אחרי שלל ניורולוגים, בדיקות דם נרחבות (כולל מחלות מטבליות), MRI מוח וכו.. ב- MRI מוח שיצא תקין התגלתה עכירות אוטוסמדלית מימין. מוציאה לשון הרבה, מריירת הרבה (ב. תריס תקינה), בביקור אצל מומחה גסטרולוגיה בנושא הריפלוקס הוא אמר שנראה לו שהיא סובלת בכלל מהיפרטרופיה של האדנואידים והמליץ להגיע לרופא אאג בדחיפות. נוחרת בשינה, מחרחרת הרבה כמעט מלידה (ללא מעורבות ריאות), השבוע ביצענו את ה- MRI וגם הרופאה המרדימה קצת חששה מההרדמה בשל החירחורים והמליצה על רופא אאג. רוב העיכוב ההתפתחותי נובע מכך שאינה מצליחה להחזיק את ראשה ביציבות ובלי החזקת ראש יציבה לא מצליחה להתקדם בשלבים ההתפתחותיים. אנחנו בפיזיותרפיה כבר מספר חודשים והטונוס בגפיים התאזן אך הראש נותר לא יציב.. שאלתי - האם היפרטרופיה באדנואידים יכולה לגרום לחוסר שיווי משקל בגוף ויכול להיות שזה מה שמונע ממנה החזקת ראש יציבה לאורך זמן ובעצם מכאן (בשילוב בעיית הטונוס) נגרם העיכוב ההתפתחותי המוטורי? תודה רבה, אורית

שלום רב ההיפרטרופיה של האנואיד תורמת לחסימה אפית , נחירות ונשימה רועשת ומחרחרת. אין לה קשר לשווי משקל יציבות והחזקת ראש. קושי הנשימתי והנחירות נגרמים גם מההיפוטוניה לא פחות מהאדנואיד המוגדל . העיכוב המוטורי לא נגרם מהאדנואיד המוגדל דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים