נוזלים באוזניים בגיל חצי שנה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/01/2018 | 09:08 | מאת: נטע

בת חצי שנה. בדיקת סינון שמיעה תקינה לאחר לידה. התפתחות תקינה עד כה. מגיבה לחלק מהקולות (נגיד לרעשן, דלת, אבל לא תמיד מגיבה לקול שלנו או לצלילים שנעשה כדי שתפנה ראש). ממלמלת רק או, אה וקולות גרוניים. אין בה, גע או צירופים כמו בה בה. אא"ג מצאה נוזלים באוזניים אך אמרה שלא מצריך טיפול בשלב זה. הפנתה לבדיקת שמיעה באביב. 1. האם לא יכול להיווצר עיכוב בדיבור עקב כך? 2. האם לא כדאי לבצע בדיקת שמיעה מוקדם יותר ולטפל אם צריך?

שלום נטע יכול להיווצר עיכוב בדיבור זה לרוב קורה כאשר יש ליקוי שמיעה ממושך של חודשים רבים וגם בגיל בוגר יותר של התפתחות שפה. שווה לעשות בדיקת שמיעה מוקדמת כבר עתה במידה ורושם שיש נסיגה בתגובות ותגובה רק לרעשים חזקים במיוחד עם לפני כן התגובה הייתה טובה יותר. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים