כאבי גרון ונקודות לבנות בשקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/03/2017 | 04:25 | מאת: רון

שלום, אני חיילת בת 20. מיום שני ה 20 לחודש התחלתי לסבול משלשולים,הקאות חום וכאבי גרון. כשאר הלכתי לביקור רופא ביום שבת לקחו לי מדדים (לחץ דם160 ודופק 140).קיבלתי אינפוזיה מאחר ואמרו שהתיבשתי ולאחר מכן עשו לי אקג שיצא לא תקין והובהלתי למיון באמבולנס. שם נאמר כי הכל תקין ושוחררתי הביתה. כאבי הגרון רק החמירו עד למצב של חסימה בגרון והופעת נקודות לבנות בגרון. כתוצאה מקושי בנשימה הזמנתי רופא הביתה שלפי מה שהצליח לראות טען כי יש לי סטרפטוקוקוס. הוא נתן לי מרשם לרפאפן ויק 500 מג פעמיים ביום (סהכ 2000 מג ביום) במשך עשרה ימים. רציתי לדעת האם זה יעזור לי ותוך כמה זמן אמורים כבר לראות שינוי? והאם באמת יש לי סטרפטוקוק לפי התסמינים? מה כדאי לעשות? (קושי בבליעה,חסימה בגרון שגורמת לקוצר נשימה, הופעת נקודות לבנות לאחר מספר ימים, חום עולה ויורד, הקאות וכו) אשמח לקבל תשובה מיכיוון שאינני מצליחה לקבל את הטיפול הנדרש מהרופאים בצבא.

שלום על סמך המראה בלבד לא ניתן לקבוע הא זיהום חיידקי או וירלי. צריך לקחת שטח גרון , כמו כן ניתן גם לקחת בדיקת דם שתעזור באבחון דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים