דלקת גרון חיידיקית - דחוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/01/2017 | 15:09 | מאת: מיכאלה

ד"ר שלום, בתי בת ה- 9 קיבלה מוקסיפן 250 מ"ג (10 סיסי פעמיים ביום לעשרה ימים) עקב משטח גרון חיובי בתאריך 10.12.16 בתאריך 22.12.16 סיימה. מאז מתלוננת על כאבי גרון וחולשה. היום הגיע משטח חיובי שוב. היא שוקלת בסביבות 35 ק"ג. מה האנטיביוטיקה המומלצת? ומה המינון הנכון למשקלה? האם אוגמנטין מומלץ לסבב השני? רופאת ילדים טוענת שחוץ ממוקסיפן וראפאן אין לתת משהו אחר. נראה לי מוזר. תודה, אמא מודאגת.

שלום לרוב רפפן או מוקסיפו מספקים בהחלט. הסטרפטוקוקים רגישים מאד לאנטיביוטיקה הפשוטה ביותר. תלונות ממושכות כאלה של חולשה וכאבים לא מתאימות לזיהום חריף בגרון . רצוי לעשות הערכה מחודשת האם טיפול אנטיביוטי נחוץ בכלל. במידה והוחלט שכן אזי הטיפול צריך להיות 10 ימים והמינון מעט נמוך 12 CC פעמים ביום אך לא אמור להיות הבדל מהותי דר גורדין דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים