הנטיגטון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

19/12/2016 | 20:00 | מאת: קורל

שלום רב האם בן אדם שעשה בדיקת דם גנטית לבדיקת נשאות של מחלת ההנטיגטון יכול לדעת בוודאות אם היא תיתפרץ אצלו ? (חשוב לציין שהאם חלתה ונפטרה ממחלה זו וכמו כן גם האב של האם ). בתוצאת הבדיקה התגלה כי אלל אחד תקין ואלל אחד נוסף עם הגדלה של 3-/ 54 חזרות ,הבדיקה נעשתה נעשתה לפני שלוש שנים .אשמח לתשובה במהירות תודה רבה

היעוץ והאבחון של מחלת הנטינגטון מורכב. גם מסירת אינפורמציה על תשובה תלוי בהיסטוריה המשפחתית. ממליצה לגשת עם התשובה למכון הגנטי בו זה נעשה ואם אין אפשרות אז ליעוץ גנטי במקום אחר. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי