אגירת גליקוגן

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

14/07/2015 | 22:13 | מאת: בלה

שלום רב, אני ממוצא אשכנזי, בבדיקת סניפ ציפ נמצאתי נשאית לGSD1 מוטציה R83C. אני בתהליך של בחירת תורם זרע. בתורם שבחרתי (שנבדק), נמצא שלא נשא של מחלת אגירת גליקוגן סוג 1. האם זה מספיק?

תלוי במוצא של התורם ובשכיחות המחלה מוצא זה. בדיקות הסקר למיניהן בודקות מוטציה או מוטציות ספציפיות ולא שוללות כל מוטציה בגן הנבדק. כך שתאורטית עדיין קיים פתח לצאצא חולה. מציעה לגשת ליעוץ גנטי לפני התחלת כל התהליך על מנת שתדכי מה האפשרויות העומדות בפניך מבחינת ברור (הרחבת הברור לתורם, בדיקות במהלך ההריון מהעובר וכו) בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי