תבחין מרובע

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

13/02/2008 | 10:36 | מאת: יעל

שלום אני בת 29 בהריון שני בשבוע 11+2. אני מתלבטת בין ביצוע בדיקת תבחין משולש לבין בדיקת תבחין מרובע בשבוע ה-17. עד כמה יש משמעות למרובע על פני המשולש? האם יש מכונים שעושים שקלול של ההסתברות לתסמונת דאון על סמך התבחין (משולש או מרובע) יחד עם שקיפות עורפית ובדיקת PAPP A גם אם הבדיקות נעשו כל אחת במכון שונה? האם מומלץ בגילי לבצע בדיקת מי שפיר או סיסי השליה ? אודה לתשובתך

שלום רב, לתבחין משולש שיעור זיהוי של 65%-70% לתסמונת דאון לתבחין מרובע שיעור גילוי של 70%-75% כלומר קצת יותר טוב אבל בעלות גבוהה. לגבי שקלול סקר שליש ראשון ושני במרכזים שונים - ניתן לבצע שיקלול "בערך" באופן מתמטי ע"י יועץ הבקי בכך. לשאלתך האם מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר או סיסי השליה - אין לי די נתונים ובכל מקרה זה צריך להתברר לאחר הבדיקות במהלך ייעוץ גנטי מסודר. מקווה שהייתי לך לעזר Pרופ' ירון

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי